, ,

7 maart: Volle winst S.N.V.V. D1

S.N.V.V. D1 – Bas Autowas / VV Voorsterslag D1 4 – 0 (25-18, 25-23, 25-18, 25-22)

Sint Nicolaasga – Na bijna 4 weken zonder wedstrijden mochten de dames van Kuipers Installatietechniek S.N.V.V. weer de wei in. Dit weekend staan er zelfs 2 wedstrijden op het programma. Vandaag tegen Bas Autowas en zaterdag uit naar Easterein, CoVoS D1.

De thuisploeg pakte vandaag een zeer belangrijke volle winst, waarbij het gat met de degradatieplaatsen groter is geworden. Sterker nog, de Sint Nyksters staan nog maar 10 punten achter de koploper.

S.N.V.V. speelde met libero Moniek Sikkes en startte als volgt:

  Annemiek Nota  
Janine van der Goot Marieke van der Werf
Klaske Sikkes Marit Tromp Yvonne Brinksma

De thuisploeg startte rommelig en keek meteen tegen een achterstand aan. Iedere keer weer kwam de ploeg terug om halverwege de set een voorsprong te nemen en uit te lopen naar setwinst.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Bij vlagen ging het te eenvoudig. Toch werd ook nu weer na een achterstand de setwinst binnen gehaald. Op de juiste momenten liet het team zien goed te kunnen volleyballen. Ook was de servicedruk er bj de big points.

‘Ja, helemaal eens’, aldus de coach. Ik vind dat we onszelf te kort deden in deze wedstrijd. Ook bij een achterstand was er geen paniek en leek iedereen er van uit te gaan dat alles goed zou komen. Daar loerde ook het gevaar. In onze klasse kan je gewoon niet verslappen. Iedereen kan van elkaar winnen.’

Toch bleef zijn team op dezelfde voet door gaan. Rommelige fases werden afgewisseld met goed volleybal. Uiteindelijk gaf dat ook de doorslag en wist de thuisploeg uiteindelijk de volle winst te pakken.

‘Ja, ik hoop dat we wakker geschud zijn. We krijgen de komende weken nog wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan en die mogen we niet onderschatten. Vandaag bleek wel, dat een moment van verslapping een achterstand kan betekenen. Als een tegenstander dan zou doordrukken, lever je onnodig sets in. Maar laat ik eindigen dat ik blij ben met de volle winst. Deze uitslagen komen in onze klasse weinig voor, dus dit zijn bonuspunten! We staan nu mooi in de middenmoot. Ja, je hebt gelijk, 10 punten achter de koploper, maar we richten ons vooral op handhaving i.c.m. met lekkere wedstrijden spelen, dan zien we waar we eindigen.‘

De dames spelen a.s. zaterdag om 19:00 uur in Easterein tegen CoVoS.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *