, ,

Complimenten, maar toch verlies voor S.N.V.V. D1

O.T.I.B. D1 – S.N.V.V. D1  3 – 2 (13-25, 25-21, 21-25, 25-21, 16-14)

Nijland – Wel de complimenten, maar niet de punten. Dat overkwam de dames van Kuipers Installatietechniek S.N.V.V.  Tegen de nummer 3 werd uitstekend gestart, maar het team kon het niveau niet volhouden.

De startende 7 waren:

Janine van der Goot
       Marise Agricola  Aurelia de Jong
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero Margreet Nota.

En het begon allemaal zo goed voor de Sint Nyksters. De nummer 1, VC Bolsward, had een puntje laten liggen en volle winst zou de kansen doen toenemen. In de eerste liet de ploeg ook zien hiervoor te willen gaan. De thuisploeg werd met gevarieerd volleybal op achterstand gezet en deze voorsprong werd alleen maar uitgebouwd, 13-25.

O.T.I.B., toch de nummer 3 in de competitie, besefte dat ze niets meer te verliezen had en ging alles of niets spelen. Elke aanval van S.N.V.V. werd bijna verdedigd en op miraculeuze wijze teruggebracht. Dit resulteerde in een snelle voorsprong van 5 punten. De gasten herpakten zich en vochten zich terug. In plaats van door te gaan stokte het en O.T.I.B. nam het stokje weer over. Zo bleef S.N.V.V. achter de feiten aanlopen en verloor uiteindelijk deze set.

‘Ja en dat was jammer’, aldus de coach. ‘Toch hadden we winstkansen deze set, maar de spanning speelt ons af en toe parten, zo ook nu. En da’s onnodig, want volleyballend hadden we kunnen, nee moeten winnen.’

In de derde set, Annemiek Nota was intussen in het veld gekomen, herpakten de gasten zich en speelden weer zoals in de eerste set.  Moniek Sikkes kwam de pass versterken en S.N.V.V. leek af te stevenen op de winst.

Helaas voor de gasten voltrok zich in de vierde set hetzelfde scenario als in de tweede. Weer waren het eigen fouten en een zeer goede verdediging van de thuisploeg, die de setwinst in Nijland lieten.

‘Dat blijft toch jammer, als we blijven volleyballen is er niets aan de hand. Maar op de een of andere manier sluipt er bij ons een stukje onzekerheid in het spel. En daar kom je tegen ploegen als O.T.I.B. niet mee weg. Hoewel vervelend dit setverlies ook was, het hoeft geen ramp te betekenen. De play offs zijn nu bijna gehaald. Voor het gevoel een goede vijfde set spelen!’

En dat deed S.N.V.V. in eerste instantie. Niets wees meer op spanning en een snelle voorsprong werd uitgebouwd naar 11-14, tsja en toen… Een herhaling van de tweede en vierde set deed de wedstrijd kantelen, door weer eigen fouten en de winst bleef in Nijland.

De coach was even sprakeloos na de wedstrijd. ‘Ja, dit maak je niet vaak mee, zeker zo’n 5e set. Maar hulde voor de thuisploeg. Wat hebben die gevochten zeg. Het is nu aan ons om van de goede momenten te genieten en daar op voort te borduren. Want we hebben deze situatie eerder mee gemaakt. In december speelden we bij REVA ook zo’n perfecte eerste set om vervolgens de wedstrijd uit handen te geven. De winst is nu dat we veerkracht hebben getoond en dat we ons weer in de wedstrijd vochten. Nu is het zaak om in deze situaties de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken.  Want de complimenten krijgen we bijna elke wedstrijd, maar het is nu zaak deze te verzilveren bij dit soort wedstrijden.’

Komende weekeinde is het Pasen. Op 6 april volgt de thuiswedstrijd tegen A.V.C., om 19 uur in de eigen Doniahal.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *