, ,

Dames S.N.V.V. laten VC Bolsward ontsnappen

Sint Nicolaasga: S.N.V.V. D1 – VC Bolsward D2 2 -3 (22-25, 25-18, 25-17, 20-25, 9-15)

Sint Nicolaasga – DIJEMAGO S.N.N.V. heeft, na een goede pot, toch Bolsward laten ontsnappen. De thuisploeg herstelde zich goed na de eerste set en leek bij 2-1 op een overwinning af te stevenen, echter het was Bolsward dat aan het langste eind trok, 2-3.

Coach Ron Durge startte met het volgende zestal:

Annemiek Nota
Janine van der Goot Klaske Sikkes
Marise Agricola Houkje de Lange    Yvonne Brinksma

Libero Margreet Nota.

Na de bekerwedstrijd stond vandaag de 3e wedstrijd in de week op het programma. De eerste thuiswedstrijd werd de 3e vijfsetter! Waar S.N.V.V. een patent op winst had in vijfetters, werd vanavond voor de 2e keer verloren. Nu laten de wedstrijden tegen Bolsward veelal mooie gevechten zien en nu was het niet anders.

In de eerste set ging het gelijk op, waarbij beide teams per toerbeurt de voorsprong pakten. Toch waren het de gasten die vanaf de 20 meer lef toonden en de set naar zich toe trokken.

In de tweede set had de ongewijzigde thuisploeg een hogere servicedruk en daardoor konden de gasten aanvallend minder. Tel daar de beter functionerende verdediging bij op en de voorsprong was verklaard. Aan het einde van de set stribbelde Bolsward nog tegen en kwam zelfs nog punten terug. Met Aurelia de Jong in de gelederen werd deze set binnen gehaald.

‘Ja, op buiten kwamen we er even niet door. Met Aurelia liep dat weer’, aldus de tevreden coach. ‘De eerste set speelden we niet slecht, alleen wat wisselvallig. Vandaar dat ik dat team toen liet staan.’

In de derde set hetzelfde beeld. De Sint Nykster dames denderden door. En niets wees op verslapping. Goede passes met dito set ups werden door de aanvalsters gepromoveerd tot punten. Dit resulteerde ook in setwinst.

Met Frida Bouma voor Yvonne Brinksma werd de vierde set gestart. Wat je vaak ziet is dat een ingewisselde speelster het goed doet, maar desondanks dat het minder loopt. Dat gebeurde nu ook. Frida pakte vooral verdedigend goede ballen, maar op de een of andere manier haperde de motor. Bolsward rook bloed en pakte de set.

Dit werd de 3e vijfsetter in 8 dagen. Nu was het de Bolswarder motor die op volle toeren draaide en doordenderde. Gevolg 2-3 verlies.

‘Ja, da’s jammer. Natuurlijk baal ik van het verlies, maar ik hou in ieder geval wel een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Het mag alleen constanter. WE hebben afgesproken in diverse opstellingen te spelen en dat vergt van iedereen wat. Nu ging het helaas even mis, maar bij mij overheerst het goede gevoel. Voor dit soort wedstrijden speel je derde divisie. Elke set, elk punt is belangrijk. En bij Bolsward zag je bij de belangrijke punten toch net meer lef. En je ziet als het loopt kunnen we veel. Als het even tegen zit, lijkt het zelfvertrouwen te verdwijnen en dat is onnodig.’

A.s. zaterdag speelt S.N.V.V. weer thuis en nu tegen Oranje Nassau. Aanvang 17.00 uur in de eigen Doniahal.