Nieuws van het bestuur (5)

Ben je ook onder de indruk van de mooie taart op de foto, dat is het resultaat van meesterbakker Bert. Onder het genot van zijn Red Velvet Cake hebben we maandagavond vergaderd.

Ben jij scheidsrechter en heb je daar soms wat moeite mee? 

Laten we beginnen met ons verplaatsen in jou. Je fluit omdat je het leuk vindt? Goed bezig, ga zo door! Het kan ook zijn dat je fluit omdat het erbij hoort. Daar zijn we ook heel blij mee, maar dat moet ook zo blijven. De scheidsrechter is nu eenmaal een essentieel onderdeel van het volleybalspel.

We vinden het belangrijk dat je weet dat er genoeg ervaren scheidsrechters bereid zijn jou te helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld Marten de Vries, Freddy de Vries en Frits Sybesma vaak in de Doniahal rondlopen. Zij kunnen jouw vragen als de beste beantwoorden. Stel ze hen gerust! Je bent op donderdagavond altijd welkom om bij de training van onze recreanten te komen fluiten.

Tips:

  • Kijk voordat je een wedstrijd gaat fluiten nog eens naar de spelregels. Kennis van de regels zorgt voor meer zelfvertrouwen. Er zijn ook verschillende regels afgeschaft in het kader van een project “Minder spelregels, meer spelplezier”.
    • Wist jij bijvoorbeeld dat je in de situatie waarbij geen 2 meter vrije servicezone aanwezig is, het is toegestaan om met één voet in het veld te serveren?
    • En wist je dat de toss is vervallen? De aanvoerder van het uitspelende team kiest, óf het recht van service óf de ontvangst van service; óf een speelhelft.
  • Vind je het vervelend om alleen een wedstrijd te fluiten? Vraag dan een teamgenoot van je en fluit de wedstrijd met z’n tweeën. Stel je voor de wedstrijd netjes voor en wees een eerlijke scheidsrechter. Zie je iets niet? Wees eerlijk en geef een frisse bal. 

Worstenactie – 11 maart 2017

Op zaterdagmorgen 11 maart gaan we weer met droge worsten langs de deur. We komen binnenkort weer bij jullie teams langs en gaan er weer vanuit dat deze actie massaal wordt gesteund! Noteer 11 maart dus vast in je agenda. ’s Avonds wordt het buurten- en bedrijventoernooi georganiseerd!

Sponsoring

Onze twee B teams worden in nieuwe kleren gestoken, Metselbedrijf Postma voor onze B1, Tegelzetbedrijf & Tegelhandel Van Veen voor de B2. Ben jij geïnteresseerd in nieuwe sponsormogelijkheden? Bekijk dan de mogelijkheden op www.snvv.nl/sponsoring/.

Indeling volgend seizoen

De technische commissie heeft inmiddels weer vergaderd. Dat betekent dat we alweer met het volgende seizoen bezig zijn. Binnenkort is het beschikbaarheidsformulier voor volgend seizoen dus weer in te vullen. Zodra dit mogelijk is krijg jij hier bericht van.

Ledenvergadering – 16 mei 2017

Noteer in je agenda, dinsdagavond 16 mei 2017!