, ,

S.N.V.V. D1 moet duidelijk wennen aan het niveau in de derde divisie

S.N.V.V. D1 – Volco D1 1 – 3 (25-22, 16-25, 20-25, 19-25)

Sint Nicolaasga – Voor de tweede keer in gingen de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 met 1 – 3 onderuit in een thuiswedstrijd en wederom was er na de wedstrijd het gevoel van er had hier iets meer in gezeten. Nu was de kans hierop zelfs groter dan vorige week.

Zonder Frida Bouma, die met dames 2 een wedstrijd had, ging de ploeg van Ron Durge als volgt van start:

Aurelia de Jong
Janine van der Goot Marieke van der Werf
Moniek Sikkens Annemiek Nota Yvonne Brinksma

Libero Margreet Nota.

De opdracht, zeker na de vorige week, was vanaf het begin met lef en enthousiasme spelen. En dat lukte in de eerste set. Ook als het even tegenzat bleef de ploeg met lef spelen. Geen bal ging zomaar over het net. Elke bal was een aanval. Tel daarbij de servicedruk op en het goede verdedigen en de winst van de eerste set was verklaard.

Ongewijzigd startte de thuisploeg in de tweede set. In deze set lag het initiatief op alle fronten bij de gasten uit Ommen. De lef uit de eerste set was verdwenen op het moment dat Volco de druk opvoerde. Marion de Weerd en Iris Minnesma konden het tij niet keren.

‘Ja, dit is waar we het vorige week over hadden. In de derde divisie kan je niet ongestraft een paar ballen verslappen. Daar zijn de tegenstanders te goed voor. Vorig jaar kon je wel eens een fase minder spelen en kon je dat gelijk trekken. Hier niet. Volco is sowieso een ploeg, dat als het eenmaal gaat lopen, dan neemt het enthousiasme en geloof toe’, aldus de coach.

De derde en vierde set lieten eigenlijk hetzelfde beeld zien. In beide sets ging de thuisploeg in het begin goed mee, nam het zelfs een voorsprong, maar eigenlijk door eigen fouten werden beide sets uit handen gegeven. Waar in de eerste set de S.N.V.V. nog een constante servicedruk had, was deze er in de laatste twee sets te weinig. Ook nu konden Iris en Marion het tij niet keren.

‘Kijk, bij ons is het geen individueel gegeven. Als je 1 speelster wisselt, dan hebben we het lek niet boven. Iedereen kan goed spelen en deed dat eigenlijk ook, maar het gaat met name om de blokkade als het even tegenzit. Ik heb al een paar keer geroepen, dit team heeft een bitch nodig. Iemand die in het veld de boel wakker schudt en het initiatief neemt als het even tegenzit. Waar Volco een stap harder ging in met name de verdediging, maar eigenlijk ook in de aanval, als het even tegen zat blokkeert het bij ons. Alsof we onder de indruk zijn. Als je ziet wat we verdedigend op de training doen en eigenlijk ook afgelopen seizoen in de wedstrijden, dan kan en moet dat beter.’, aldus een realistische coach. ‘Dit heeft ook te maken met wat (gezonde) arrogantie. Wij kunnen goed volleyballen en dat mag, nee moet je altijd uitstralen. Zeker als het even niet loopt. Een fout, jammer, geef mij die volgende bal maar! Maar niet de koppies laten hangen. En dat is zeker niet nodig, we spelen goede sets, maar vergeten onszelf te belonen, maar dat komt goed!’

Veel tijd om deze wedstrijd te verwerken heeft de ploeg niet. Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd, bij VC Sneek D5. Deze ploeg staat in de middenmoot. Om 17 uur wordt er gespeeld in de Sneker Sporthal.

Uitslagen
Team thuis Team uit Uitslag Setstanden
VC058 DS 1 Vovem’90 DS 1 1-3 25-22, 21-25, 26-28, 21-25
CoVos DS 1 Bas Autowas/VV Voorsterslag DS 1 3-2 25-22, 12-25, 25-18, 23-25, 15-7
Leevoc DS 1 VC Sneek DS 4 2-3 25-18, 26-28, 22-25, 25-18, 14-16
Reflex DS 1 vc Bolsward DS 2 1-3 22-25, 17-25, 24-26, 25-22
S.N.V.V. DS 1 Volco DS 1 1-3 25-22, 16-25, 20-25, 19-25
De Bevers DS 2 C.S.V. DS 1 1-3 27-29, 19-25, 15-25, 26-24