, ,

S.N.V.V. D1 wint na Houdini-act

10 november 2018: Bas Autowas/VV Voorstrslag D1 – S.N.V.V. D1 2 – 3 (25-21, 25-12, 7-25, 22-25, 7-15)

Zwolle – Laten we eens slecht beginnen moeten de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 hebben gedacht. Veelal werd verloren na een goede start, dus waarom niet andersom! En het kwam uit. Na een act waar de grote meester Houdini jaloers op zou zijn, werd de winst gepakt in Zwolle.

Het team van coach Ron Durge had een week gehad om de kater van de 0-4 nederlaag tegen Bolsward weg te spoelen. Het vlak bij hen op de ranglijst staande Zwolle leek het perfecte slachtoffer. S.N.V.V. reisde zonder Marion de Weerd af naar Zwolle.

S.N.V.V. startte als volgt:

Janine van der  Goot
   Klaske Sikkens Aurelia de Jong
Marit Tromp Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero Margreet Nota.

De opdracht vooraf was vooral vrijuit en met lef te spelen. Gewoon doen waar je goed in bent. Dat lukte bij het begin. Hoewel de strijd gelijk op ging, leek de thuisploeg apathisch bij ballen die terugkwamen. Deze vielen tussen de mensen zonder dat ze wat deden. Toch herpakte de thuisploeg zich en het leek of S.N.V.V. deze houding overnam. Uiteindelijk ging de eerste setwinst met een redelijke marge naar Zwolle.

Het was duidelijk dat de St Nyksters uit een ander vaatje moesten tappen. Maar in de tweede set bleek dat nergens uit. De thuisploeg bleef volleyballen en de gasten stelden daar weinig tegenover. Net als in de eerste set konden Moniek Sikkes en Annemiek Nota hier weinig aan veranderen.

‘Tsja’, zuchtte de coach. Dit zijn momenten van onmacht hoor. Het was niet zo dat er 1 iemand niet in de wedstrijd zat, maar gewoon het hele team. Je hoopt alleen dat een wissel de boel kan keren, maar dat is voor diegene ook lastig hoor. Maar als het niet loopt, dan moet je domweg werken. Vecht je terug in die wedstrijd! En als je dan verliest kan je in ieder geval zeggen dat je er alles aan gedaan hebt. Maar nu…. En het gekke is, dat we het gevoel hadden dat we niet kansloos waren!’

Met Annemiek Nota voor Aurelia de Jong startte S.N.V.V. de derde set. En toen gebeurde wat volleybal weer zo mooi maakt. Nieuwe set, nieuwe kansen. En S.N.V.V. pakte de kans! Een herboren team stond er. Vechten voor elke bal en aanvallen om te scoren! In een vloek en een zucht setwinst, een ongelofelijke 7-25!

In de vierde set loste Aurelia de Jong de grieperige Annemieke Nota af. En ook Aurelia was er weer. Met rake klappen en goede verdedigende acties nam zij de ploeg bij de hand. Door het goede verdedigende werk kon spelverdeelster Klaske Sikkes ook voor de broodnodige variatie zorgen en S.N.V.V. denderde door, al kwam de thuisploeg aan het einde dichterbij. Toch werd het 2-2. Vijfde set.

Hierin nam S.N.V.V. meteen een voorsprong door de goede service. Het geloof aan Zwolster kant nam af en met een paar rake klappen van Marit Tromp nam S.N.V.V. een veilige voorsprong en behaalde een toch nog onverwachte, maar uiteindelijke verdiende overwinning.

‘Ja, maar niet altijd krijg je wat je verdient, maar nu wel denk ik’, lachte de opgeluchte coach. ‘Het zou zuur zijn als we na zo’n comeback toch nog zouden verliezen. Natuurlijk ben ik blij met de winst en daarvoor heb ik het hele team, vooral Moniek Sikkes en Annemiek Nota, die beiden elke keer goed invielen, een compliment gegeven. We moeten wel in ons achterhoofd houden dat onze matte start ons ook punten heeft gekost. Maar nu genieten en ons opmaken voor een mooie week.‘

Dat laatste klopt zeker. S.N.V.V. donderdag a.s. om 20.30 uur thuis tegen Leevoc voor de beker en zaterdag om 17.00 uur tegen CoVoS voor de competitie.

Uitslagen
Team thuis Team uit Uitslag Setstanden
10 november
VC058 DS 1 De Vrienden/ Volco DS 1 3-2 17-25, 30-28, 25-16, 21-25, 18-16
Zalsman Reflex DS 1 De Bevers DS 2 0-4 21-25, 15-25, 22-25, 19-25
CoVos DS 1 Leevoc DS 1 1-3 19-25, 18-25, 25-22, 18-25
Bas Autowas/VV Voorsterslag DS 1 S.N.V.V. DS 1 2-3 25-21, 25-12, 7-25, 22-25, 7-15
vc Bolsward DS 2 VC Sneek DS 4 3-1 31-29, 22-25, 25-18, 25-13