, ,

SNVV D1 klaar voor de competitie

Dinsdag 21 augustus begonnen de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Niet in de eigen Doniahal, maar bij Sportfun in Joure. Ondanks het mooie weer waren er op de dinsdag- en donderdagavonden in de vakantie genoeg leden van S.N.V.V. om te trainen in Joure. De eigen Doniahal gaat pas in september open.

De dames bereiden zich voor op een seizoen derde divisie, dit na hun promotie van afgelopen seizoen. Het team heeft wat mutaties ondergaan. Houkje de Lange (VC Bolsward) verliet het team om het in de eerste divisie te proberen. Judith Tesselaar en Marise Agricola zijn enige tijd gestopt i.v.m. respectievelijk de geboorte van een zoon en een zwangerschap. Moniek Sikkes (dames 2), Iris Minnesma (VC Sneek) en Marion de Weerd (OPM Heerenveen) kwamen het team versterken. Frida Bouma speelt ook komend jaar in dames 2 en zal veel aanhaken bij het vlaggenschip.

Doordat de hal niet beschikbaar was moest de traditionele trainingsdag van dames 1 en dames 2 plaatsvinden in Balk. ’s Morgen werd er getraind en ’s middags speelden beide teams een 3-kamp. Het was een zware dag, maar wel met lekkere wedstrijden. Iedereen kreeg speeltijd.
Daarna weer 2 weken trainen en afgelopen weekend een zwaar toernooi in Emmeloord. Hier werd o.a. gespeeld tegen een tweede divisionist, waar goed partij geboden werd. De overige wedstrijden werden ook verloren, maar zoals coach Ron Durge later aangaf, het resultaat was niet belangrijk, maar veel spelen en dingen uit proberen.

Daarin is de ploeg geslaagd. Uit de diverse opstellingen en tactische keuzes werkt het team langzaam naar een startopstelling en speelplan voor de eerste competitiewedstrijd toe.
‘Ja, het is puzzelen. Nieuwe speelsters vergen natuurlijk aanpassingen. Daarnaast zoeken we in de spelverdeling, waar Moniek en Annemiek het goed doen.’
Bij de vraag wat de doelstellingen van het team zijn komend jaar valt een stilte. Ron Durge staat even in tweestrijd. ‘Het belangrijkste is dat we ons handhaven en een leuk seizoen spelen. Waarbij we willen groeien naar een stabiele derde divisionist. In het seizoen kijken we. Het is altijd afhankelijk hoe de overige teams zich versterken. Hoe dan ook, we hebben ons doel van 2 jaar terug bereikt en daar gaan we zeker van genieten!’
In ieder geval start voor S.N.V.V. zaterdag 22 september de competitie. Ze spelen 2 keer thuis. Op 22 september tegen Leevoc D1 uit Leeuwarden en 29 september tegen Volco D1 uit Ommen. De thuiswedstrijden zijn op zaterdag om 17.00 uur in de Doniahal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *