, ,

Tweede plaats in zicht voor S.N.V.V. D1

 Dames 1

Sint Nicolaasga: S.N.V.V. D1  – O.T.I.B. D1  3 – 1 (22-25, 25-21, 26-24, 25-14)

In de strijd om de tweede plaats heeft SNVV goede zaken gedaan. Met 3-1 werd van de huidige nummer 2 gewonnen. Hierdoor is de tweede plaats in zicht.

Coach Ron Durge had zijn volledige team tot zijn beschikking. Hij stuurde het volgende team het veld in:

Aurelia de Jong
Janine van der Goot Marieke van der Werf
Marise Agricola Houkje de Lange Yvonne Brinksma

Libero Margreet Nota.

In de eerste set werd al vrij snel duidelijk dat de thuisploeg moest werken voor de punten. O.T.I.B., niet voor niets de nummer 2, kwam ook voor de winst. De dames uit Nijland vochten voor elk punt en wisten de gaten in de Sint Nykster-verdediging te vinden. Daarbij leek het ook dat de thuisploeg ook nog eens tegen zichzelf vocht. Veel onnodige (service-) fouten en onzekerheid in de verdediging. Omdat O.T.I.B. ook niet foutloos speelde bleef het spannend, maar trokken de gasten de winst toch naar zich toe.

In de tweede set aanvankelijk het zelfde beeld. Toch nam de servicedruk meer toe en werd er beter verdedigd. En nu trok de thuisploeg aan het langste eind.

‘Ja, en dan hoop je dat de druk van de ketel is. Natuurlijk is het ook de verdienste van O.T.I.B., maar we maakten het onszelf af en toe ook moeilijk. Je ziet gewoon als we ons ding doen, dan ziet het er volleyballend goed uit en maken we de punten. Maar zoals eerder gezegd, we moeten constanter worden.’

De winst werkte in de derde set in eerste instantie niet bevrijdend. O.T.I.B. nam een voorsprong van vijf punten en behield die tot halverwege. S.N.V.V. vocht zich weer terug in de wedstrijd en sloop dichterbij. Net zoals in de tweede set kwam Judith Tesselaar in het veld voor extra rust in de verdediging. Naarmate het einde van de set naderde kwam er meer lef in de ploeg. Met elke aanval gingen de dames voor een punt. En dat betaalde zich uit in een nipte setwinst.

En nu was de druk van de ketel! De thuisploeg nam nu een voorsprong en bouwde die uit. Met Annemiek Nota en Judith Tesselaar later in de ploeg werd deze set eenvoudig gewonnen en kloppen de Sint Nyksters aan de deur voor de tweede plaats.

‘Gemengde gevoelens hoor. Met alle respect voor O.T.I.B., maar een 4-0 had ook tot de mogelijkheden behoord. Als je ziet hoe we de 4e set spelen! Maar goed, dat was natuurlijk ook de verdienste van O.T.I.B. zij verdedigden echt geweldig, zeker in het begin en wisten de gaten bij ons te vinden. Als het tegen zit kan je ook nog een 2e set verliezen. Wat ik gewoon jammer vind is dat we door de spanning vergeten te volleyballen. Dus uiteindelijk ben ik tevreden met deze winst hoor. Qua verliespunten staan we 2e, dus de komende 2 wedstrijden worden voor deze plek cruciaal. Te beginnen bij A.V.C., deze ploeg staat weliswaar laag, maar pakt de laatste tijd de nodige punten! We krijgen gewoon geen gemakkelijke wedstrijden!’

Na de uitwedstrijd bij A.V.C. op zaterdag 9 december volgt 15 december de uitwedstrijd bij de nummer 4, REVA. Pas in januari spelen de dames van S.N.V.V. weer thuis.