, ,

Weer winst voor S.N.V.V. D1

Flash/Veendam D1 – S.N.V.V. D1 1 – 3 (25-18, 17-25, 17-25, 17-25)

Veendam – DIJEMAGO S.N.N.V. heeft na de volle winst van vorige week de smaak te pakken. Nu werd in Veendam de winst gepakt. Na een stroeve start herstelde het team zich op tijd en won alsnog. Toch was het niet zo sprankelend als de eerdere wedstrijden.

S.N.V.V. startte als volgt:

Frida Bouma
Marise Agricola Aurelia de Jong
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero: Margreet Nota.

De eerste set was tam aan Sint Nykster zijde. Hoewel er mooie punten gescoord werden stonden er teveel onnodige fouten tegenover. De thuisploeg werd hierdoor in de wedstrijd geholpen en liep halverwege licht uit. Deze jonge ploeg speelde alles of niets en voor de eerste set werd het dus alles.

Met Klaske Sikkes en Annemiek Nota in de gelederen tapte de gasten uit een ander vaatje, Niet alles ging beter, maar aanvallend en qua servicedruk schroefde de ploeg de druk op. Uiteindelijk werd de set nog ruim gewonnen.

‘Ja, het blijft wonderlijk’, aldus de verraste coach. ‘Voor de wedstrijd zat de sfeer en vooral de wil er goed in. Ook tijdens het inspelen en inslaan zag het er goed uit. Toch loopt het in de eerste set niet. Zowel volleyballend als werkend. Gelukkig herstellen we ons in de 2e set, maar echt overtuigend is het nog niet.’

De derde en vierde set leveren, in ieder geval qua setstanden, het zelfde beeld op. Twee keer ruime winst. Waarbij de derde set geruime tijd, tot 12-12, gelijk op gaat en in de vierde set loopt de ploeg nog tegen en 11-6 achterstand aan. Een goede servicebeurt van Klaske Sikkes buigt deze om in een voorsprong en deze wordt langzaam uitgebouwd. Waarbij ook het spel beter wordt.

‘Eens, maar eerlijk gezegd vond ik dit onze minste wedstrijd. Pas in de derde set werd het wat dynamischer. We waren tt dat moment iets te traag. Maar hebben het goed hersteld. Ook het enthousiase nam toe. Dit soort wedstrijden kun je hebben, maar liever niet te veel. Het goede nieuws is dat we uiteindelijk gewoon gewonnen hebben en mooi derde blijven! Het is een poule waar veel ploegen bijelkaar staan. Dus elk puntje is van belang.’

Komende zaterdag, 19 oktober, speelt S.N.V.V. tegen VC Sneek, dat met 3-2 van VC Bolsward won. Aanvang 17.00 uur in de eigen Doniahal.

Leevoc DS 1 Max Lease Animo’68 DS 1 3-2 22-25, 25-18, 26-24, 27-29, 17-15
VC Grijpskerk / Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk DS 1 DIO/Bedum DS 1 4-0 25-19, 25-16, 25-21, 25-22
Oranje Nassau DS 1 Impala DS 1 3-2 14-25, 16-25, 25-22, 25-20, 15-7