,

Weer winst voor S.N.V.V. D1

Gorredijk, 20 -01-2017: Reva D1 – S.N.V.V. D1  1 – 3 (21-25, 19-25, 8-25, 25-23)

De dames van Kuipers Installatietechnieken/S.N.V.V.  zijn 2017 goed begonnen. In Gorredijk werd de tweede achtereenvolgende overwinning behaald. Tussendoor speelden de dames nog een puike pot tegen Smash uit Beilen voor de beker. Deze wedstrijd werd weliswaar verloren, maar de ploeg gaf de bekerwinnaar van vorig jaar goed tegenstand. Drie dagen later dus de wedstrijd bij Reva. Thuis was met 1-3 verloren en vandaag nam S.N.V.V. revanche, 1-3.

‘De manier waarop met vlagen is gespeeld doet me deugd’, reageert de coach. ‘Verdedigend zitten we er steeds beter bij! ‘

Coach Ron Durge stuurde het volgende team het veld in:

  Janine van der Goot  
Marise Agricola Aurelia de Jong
Judith Tesselaar Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

S.N.V.V. startte slecht na een goede warming up. Reva nam meteen een voorsprong van 5-1. Na de time out kwam de ploeg steeds beter in de wedstrijd. Toch maakten onnodige fouten het de ploeg nog lastig. Uiteindelijk werd het nog een eenvoudige overwinning: 21-25.

 In de tweede set had Marise Agricola een goede serviceserie en de ST. Nyksters namen een 1-12 voorsprong. Toch vocht Reva zich terug tot 7-12 alvorens ook deze set werd binnengehaald.

 ‘We moeten wat constanter worden. We laten bij vlagen zeer goed volleybal zien, maar kunnen even later onnodig punten weggeven’, aldus de coach.

Het goede volleybal werd in de derde set getoond. Vrij eenvoudig werd deze set en ook de wedstrijd gewonnen. Al moet eerlijk gezegd worden dat de thuisploeg deze set grossierde in fouten, maar S.N.V.V. strafte dit goed af.

En de onnodige fouten kwamen in de 4e set aan het licht. Reva speelde alles of niets en hun lef werd beloond me de setwinst.

 ‘Ja, en dat is jammer’, reageert de coach. ‘Hier had een 0-4 overwinning ingezeten en dus de bonuspunt. Maar belangrijker dan dat vind ik het feit dat we vooral verdedigend steeds beter gaan spelen. De posities worden steeds beter ingevuld en er wordt goed voor de bal gegaan! Natuurlijk is deze laatste set jammer, maar wat telt is dat we weer gewonnen hebben. Als we deze lijn doorzetten kunnen we dit verloren punt nog wel inhalen’.

Door deze winst passeert S.N.V.V. Reva en neemt de 5e plaats over.

 S.N.V.V. speelt volgende week vrijdag thuis in de eigen Doniahal tegen de gedeeld koploper SVW uit Workum. Aanvang 21.00 uur.