, ,

S.N.V.V. D1 maakt het de kampioen moeilijk

VC Bolsward D2 – S.N.V.V. D1  3 – 2 (18-25, 25-18, 17-25, 25-22, 15-12)

Bolsward – Na een enerverende en zeer goede pot volleybal, hebben de dames van Kuipers Installatietechniek S.N.V.V. nipt verloren van de kampioen. Maar de winstkansen waren er wel degelijk!

De startende 7 waren:

Janine van der Goot
       Marise Agricola  Aurelia de Jong
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Annemiek Nota

Libero Margreet Nota.

Hoewel de thuisploeg vorige week kampioen geworden was  ontspon zich een wedstrijd die de finale had kunnen zijn. Bolsward wilde per se ongeslagen blijven en de dames uit St. Nyk wilden de kampioen haar enige nederlaag toebrengen. Daarnaast wilden ze een goede pot spelen als voorbereiding op de play offs volgende week.

In de eerste set lieten de gasten meteen hun ambities blijken. Met enthousiast en goed volleybal werd direct een gat geslagen: 3-8. Op de top in deze set was de voorsprong 10 punten, maar Bolsward vocht zich terug. Vooral de servicedruk van de dames uit Sint Nicolaasga was er weer.

Dat bij volleybal de wedstrijd iedere set weer bij 0-0 opnieuw begint en volledig anders kan lopen, bewezen de dames uit Bolsward. De thuisploeg leek wakker geschud en nam nu vanaf het begin het initiatief. S.N.V.V. vergat de druk er op te houden en Bolsward maakte daar gretig gebruik van. Ook hier werd een snelle voorsprong niet meer uit handen gegeven.

‘Ja, het leek wel of we van onszelf schrokken na de eerste set, dat we daartoe in staat waren!

Maar goed, Bolsward tapte ook uit een ander vaatje. Blokkerend kregen ze meer grip op ons en ook hun service werd beter.’ aldus de coach. ‘Weer een dipje bij ons, maar, en dat gaat steeds beter, we vochten ons hier weer uit.’

En dat bewezen de St. Nyksters in de derde set. Totdat bij een stand van 6-10 spelverdeelster Marise Agricola ongelukkig op een voet van de tegenstander terecht kwam en met een enkelblessure het veld moest verlaten. Na een korte oponthoud kwam Moniek Sikkes in het veld en nam diagonaal Annemiek Nota de spelverdeling over. Ook deze tegenslag wist de ploeg van Ron Durge te overwinnen. Annemiek Nota nam deze taak met verve over en Moniek Sikkes (uit dames 2) speelde alsof ze al jaren bij dit team hoort. Deze set werd redelijk eenvoudig met 17-25 gewonnen.

En dan is het weer 0-0….. Toch ontspon zich nu ook weer een heerlijke partij. Waarin S.N.V.V. duidelijke winstkansen had. Maar de thuisploeg toonde aan het einde van deze set aan niet voor niets de kampioen te zijn. Dit in combinatie met wat misverstanden aan Sint Nykster zijde liet deze set in Bolsward. Met Marieke van der Werf, terugkomend van een schouderblessure even in het veld, kon de ploeg dit tij niet keren.

De wedstrijd kreeg wat het verdiende, een toetje in de vorm van een vijfde set. En weer toonde de Sint Nyksters hun veerkracht. De start was goede services van met name Houkje de Lange voor hen en bij de veldwissel was het 6-8. Een goede serviceserie van Bolswarder zijde deed de wedstrijd kantelen en Bolsward trok aan het langste eind.

‘Een heerlijke pot. Natuurlijk baal je van het verlies, maar hier kan ik mee leven’, aldus een zeer tevreden coach. ‘Het uitvallen van Marise is een domper en laten we hopen dat ze volgende week hersteld is. Maar een compliment aan de ploeg en vooral Annemiek en Moniek, die op zo’n moment maar even moeten invallen en een andere taak uitvoeren. Beiden deden dat met verve. En de ploeg was geschrokken, maar wist zich te herpakken. Een mooie wedstrijd na een zeer geslaagd seizoen. Nu moeten we voor de beloning gaan, winnen van de play offs. Dat willen we zeker, maar hoe we de play offs ook spelen, dit seizoen wordt ons niet afgepakt!’

Zaterdag 28 april speelt de ploeg in Easterein vanaf 13.00 de deze play offs tegen S.V.W D1 en Flash Nieuwleusen D2. Het programma is nog niet bekend.