, ,

SNVV verdient avondje Brêgepop

S.N.V.V. D1  – A.VC. D1  4 – 0 (25-12, 25-9, 25-17, 25-17)

SINT NICOLAASGA – Met een prima wedstrijd heeft SNVV in de eigen thuishal een prima overwinning behaald op A.V.C 69 uit Akkrum.  Met de setstanden 25 – 12, 25 – 9, 25- 17 en nogmaals 25 – 17 hebben ze het maximale aantal punten kunnen bijschrijven in de strijd met koploper Bolsward. Met de overwinning  op zak vertrok het team op de fiets naar Brêgepop voor een tegenprestatie voor de sponsor van een deel van het tenue.

De startende 7 waren:

Janine van der Goot
       Marise Agricola  Aurelia de Jong
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero Margreet Nota.

Met langs de lijn een ontspannen coach Ron Durge die zijn team een goede wedstrijd zag spelen. De Sint Nykster speelde geconcentreerd en zonder al te veel  problemen was er dan ook al snel een ruime eerste  set winst. De tweede set was wel de beste van de avond, de vloeiende aanvallen  gaf SNVV Akkrum geen kans die met 9 punten genoegen moesten nemen.

‘Waar ik vooral trots op ben is de manier van verdedigen en de bewegelijkheid in het spel’, aldus de coach. ‘Na goede verdedigende acties kon spelverdeelster Marise alle aanvalsters benutten. Zaak is om dit de hele wedstrijd te blijven doen.‘

In de derde en vierde set werd het iets slordiger en bleef A.V.C lang in het spoor van de Sint Nyksters. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen OTIB , die met 3 – 2 werd verloren kon SNNV het tij  keren en beide sets werden dan in het voordeel van SNVV beslist zodat er vijf punten konden worden bijgeschreven. Met goede invalsbeurten van Frida Bouma en Annemiek Nota.

‘Ja, dat is onze uitdaging, een probleem wil ik het niet noemen hoor, maar wanneer mogelijk de druk er goed op blijven houden. Straks bij eventuele PD wedstrijden krijg je gewoon de kans niet meer om terug te komen als je teveel de teugels laat vieren. Maar dat weten de meiden zelf ook. Al met al hebben we ons goed hersteld na het verlies bij O.T.I.B.’

Met nog twee wedstrijd te gaan blijft het ontzettend spannend. Komende vrijdag komt REVA op bezoek in Sint Nyk, waarna zaterdagmiddag 21 april wellicht de allesbeslissende wedstrijd tegen koploper Bolsward volgt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *