,

Derde overwinning op rij en vierde plek voor S.N.V.V. D1

S.N.V.V. D1 – Zalsman Reflex D1 4 – 0 (25-14, 25-20, 26-24, 26-24)

Sint Nicolaasga – In 9 dagen tijd behaalden de dames van Kuipers Installatietechniek S.N.V.V. de 3e overwinning en daarmee bereikten ze de vierde plaats in deze knotsgekke competitie.

De thuisploeg pakte vandaag wederom een zeer belangrijke volle winst, waarbij het zich stevig in de subtop nestelt. Waar de concurrenten punten laten liggen, rijgt S.N.V. de overwinningen aaneen.

S.N.V.V. speelde met libero Moniek Sikkes en startte als volgt:

Annemiek Nota
Janine van der Goot Marieke van der Werf
Klaske Sikkes Marit Tromp Yvonne Brinksma

Frida Bouma completeerde het team. Hoewel Reflex laatste in de competitie staat, speelden de gasten vrijuit. Ze namen zelfs een 0-4 voorsprong. Weliswaar door misverstanden in de Sint Nykster verdediging, maar toch. Toen die opgelost waren kwam de thuispoeg weer in de wedstrijd en nam een 11-5 voorsprong. De concentratie en bevlogenheid was in deze wedstrijd een stuk beter dan in de vorige twee. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

In de tweede set namen de gasten weer een voorsprong, ook nu stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Alleen in deze set werd het gat moeizamer geslagen.

‘Ja, dat klopt’, aldus de coach. ‘Ik ben zeker meer tevreden dan de afgelopen wedstrijden. We liet bij vlagen zien gewoon goed te kunnen volleyballen. Helaas zakken we af en te weg, maar weten het altijd weer op te pakken. Het mag allemaal iets constanter nog, maar we hebben de stijgende lijn weer te pakken. En vergeet niet, dat hoewel Reflex laatste staat dit gewoon een goede ploeg is. Vorige week wonnen ze gewoon met 4-0 van de toenmalige nummer 4. Ik schat ze eigenlijk hoger in dan de andere teams in de onderste regionen.’

Dat bleek ook wel in de derde en de vierde set. Deze twee sets gingen meer gelijk op. En Reflex rook kansen op minimaal 1 setwinst. Beide teams namen de voorsprong, maar aan het einde van beide sets trok S.N.V.V. aan het langste eind.

‘Dat is wel een grote winst. We houden de rust en het geloof. ‘ Om er lachend aan toe te voegen ‘soms zijn we te rustig’. Ik was in ieder geval blij dat we beter speelden dan de afgelopen twee wedstrijden. Het is nu zaak dit te verbeteren naar de laatste drie wedstrijden van het seizoen. ‘

Volgende week speelt het om om 19 uur in Leeuwarden tegen VC058 D1.