,

9 maart: Weer winst voor S.N.V.V. D1

Weer winst voor S.N.V.V. D1

CoVoS D1 – S.N.V.V. D1 1 -3 (19-25, 20-25, 14-25, 25-17)

Easterein – Na de 4-0 winst afgelopen donderdag moest de ploeg van Kuiperinstallatietechniek S.N.V.V. naar Easterein, waar de ploeg van CoVoS wachtte. Deze ploeg staat laag op de ranglijst en de ploeg moest waken voor onderschatting, zeker in de wetenschap dat thuis nipt met 3-2 werd gewonnen.

S.N.V.V. startte als volgt:

Janine van der Goot
Klaske Sikkes Annemiek Nota
Marit Tromp Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Onbevangen speelde de thuisploeg. En daarmee maakten ze het de gasten uit Sint Nyk bij vlagen lastig. De ploeg nam wel steeds een voorsprong, maar verzuimde deze groter te laten worden, zodat de thuisploeg steeds kon aanhaken, met de hoop op meer. Aan het einde van de set was het gat groot genoeg.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Bij vlagen speelden de Sint Nyksters goed volleybal, maar vergaten vroeg door te drukken. Net zoals afgelopen donderdag zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd in de competitie en concentratieverlies kan gewoon setverlies veroorzaken, daar zijn de ploegen te goed voor.

‘Ja dat klopt wat je schrijft’, aldus de coach. ‘Zoals wij tegen de koplopers spelen, zo spelen de andere teams tegen ons. Ze hebben niets te verliezen en door te vechten voor ieder punt kunnen ze het ons lastig maken. ‘

Met Moniek Sikkes in de ploeg startte S.N.V.V. goed aan de derde set. Het team was door de eerdere sets gewaarschuwd. Nu werd wel de vroeg gepakte voorsprong uitgebouwd naar een ruime setwinst. De ploeg serveerde zelf een stuk beter en had een antwoord op de goede services van CoVoS.

De laatste set moest de volle winst brengen. Echter in deze set werd de ploeg toch wel een beetje afgestraft voor de nonchalance uit de eerdere sets. CoVoS bleef vechten en dwong daarmee de setwinst af. Het is natuurlijk een wisselwerking: een ploeg kan minder spelen, maar de tegenstander moet dat wel af kunnen straffen en dat deed CoVoS. Het gekke is dan wel dat de ploeg die de laatste set wint blij is en ondanks de winst kijken de tegenstanders beteuterd. Uiteraard realiseerde de gasten dat ze voor de tweede keer in korte tijd gewonnen hadden en zelfs een plekje op de ranglijst zijn gestegen. De dames staan nu 5e.

‘En laten we dat vooral blijven realiseren. We draaien gewoon een goed seizoen. En dat je dan ook nog eens twee wedstrijden wint, waarin je eigenlijk een beetje onder je kunnen speelt is dat knap te noemen, al realiseren we ons dat het beter moet. Te beginnen volgende week, de nummer laatst komt dan op bezoek. Echter Reflex won gewoon even met 4-0 van de nummer 5, hoezo vreemde competitie! We zijn gewaarschuwd.’

16 maart speelt S.N.V.V. tegen Reflex uit Kampen in de eigen Doniahal. Aanvang wedstrijd 17:00 uur.