, ,

Onnodig verlies voor S.N.V.V. D1

19-01-2019 S.N.V.V. D1 – VC Sneek D4 2 – 3  (12-25, 25-23, 25-16, 23-25, 12-15)

Sint Nicolaasga – In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan trokken de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 na 5 spannende sets aan het kortste eind. VC Sneek was de meest gelukkige ploeg.

Na de volle winst vorige week in Ommen wilde de thuisploeg deze reeks voortzetten. S.N.V.V. startte als volgt:

Janine van der Goot
   Klaske Sikkes Aurelia de Jong

Marit Tromp

Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Na een paar goede punten trok VC Sneek het initiatief naar zich toe en liep vrij snel uit. De Sint Nyksters grossierden in foutservices. Ook de verdediging miste het gif. Hierdoor konden de gasten uit Sneek vrij eenvoudig uitlopen en met ruime cijfers de eerste set winnen.

De thuisploeg startte ongewijzigd en het leek dezelfde kant op te gaan. Onvoorstelbaar hoe vaak er werd fout geserveerd. Maar liep het beter. Verdedigend werd er meer gepakt en langzamerhand werd er beter geserveerd. Nipt werd deze set gepakt.

‘Ja, vol ongeloof sta je aan de kant. Ik ben gestopt met het tellen van de foutservices. Toch ook weer geen paniek, je ziet dat we als team door blijven gaan en niet de koppies laten hangen’, aldus de coach. ‘In dit soort wedstrijden moet je wel je kansen benutten en de druk op de tegenstander houden. Met Annemiek Nota probeerde ik meer power in de aanval te krijgen.’

En dat lukte. De derde set werd relatief eenvoudig gewonnen en in de vierde set wilde het team het snel afmaken. Toch door eigen foutjes haakte Sneek steeds weer aan. Nipt wonnen de gasten de laatste set.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Sneek nam een 0-3 voorsprong en met 8-6 voor S.N.V.V. werd er gewisseld. Uiteindelijk was Sneek koelbloediger en trok aan het langste eind.

‘Ja, helaas. Deze wedstrijd representeerde de competitie. Alles staat dicht bij elkaar (we staan slechts 10 punten achter de koploper en 12 punten voor op de laatste). Alle teams zijn aan elkaar gewaagd. Ik kan op zich leven met de uitslag, al wil je natuurlijk altijd winnen. En vergeet niet, Sneek is gewoon en goede ploeg, al mag het bij ons wat constanter. ‘

Volgende week zaterdag speelt S.N.V.V. om 17.00 uur in Zwolle tegen nummer 4. C.S.V.

De Bevers DS 2 Vovem’90 DS 1 4-0 26-24, 26-24, 25-15, 25-18
Zalsman Reflex DS 1 Bas Autowas/VV Voorsterslag DS 1 3-1 25-13, 25-16, 25-19, 16-25