26 januari 2019 C.S.V. D1 – S.N.V.V. D1 3 – 1  (25-16, 25-16, 16-25, 25-20)

Zwolle – Misschien zou de kop moeten zijn ‘S.N.V.V. pakt punt, maar vergeet meer’. Het team van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 herstelde goed, maar vergat voor meer te gaan.

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd bij C.S.V. op het programma. De toch al smalle selectie onderging een aderlating. Spelverdeelster Klaske Sikkes was niet mee. Frida Bouma uit dames 2 maakte de ploeg compleet.

Janine van der Goot
  Moniek Sikkes Aurelia de Jong

Marit Tromp

Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Voor de zoveelste keer moest het team met een andere samenstelling starten. De eerste twee sets was het duidelijk dat er weer gezocht moest worden. Moniek Sikkes nam de spelverdeling met verve over, maar het draaide niet. Verdedigend was het net niet en de pass bleef achter. Dat maakt het voor een minder ervaren spelverdeelster lastig. In de tweede set leek S.N.V.V. iets terug te komen maar aan het einde stond er weer 25-16 op het scorebord.

‘Ja klopt wel’, aldus de realistische coach. ‘Het blijft een rommelig jaar en dit heeft zijn weerslag op het team. Je ziet af en toe het vertrouwen verdwijnen. Wel vind ik dat je dan juist moet vechten, maar dat lukte de eerste twee sets ook niet.’

In de derde set nam Marit Tromp de spelverdeling over en Annemiek Nota kwam in de aanval. Moniek Sikkes versterkte de passing. C.S.V. was verrast door deze omzetting en S.N.V.V. kwam in de flow. De pass liep, het vertrouwen kwam terug en de snelle voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De goede winst deed het geloof weer terugkomen.

In de vierde set startten de Sint Nyksters ongewijzigd. Toch kreeg de thuisploeg meer grip op de tegenstander. De servicedruk nam toe en 2 goede service gaven de thuisploeg een voorsprong. Beide keren vochten de gasten zich terug en bij 21-19 redde Aurelia de Jong magistraal een bal naast het veld. Helaas maakte hier de scheidsrechter zijn enige fout. Waar de bal duidelijk niet het zijnet raakte meende de scheidsrechter van wel.  In plaats van 21-20 werd het 22-19. Cruciaal. C.S.V. rook bloed en won alsnog de set en de wedstrijd. Daarmee nestelde de ploeg uit Zwolle zich op de eerste plaats naar Vovem en VC Bolsward.

‘Ja, dat was cruciaal. Daar verlies je natuurlijk niet door, maar i.p.v. op 1 punt kom je dan op 3 punten achter. Da’s jammer. Maar uiteindelijk ben ik wel blij met het punt en vooral het herstel. Na de eerste twee sets zag het er niet naar uit.’

Volgende week speelt S.N.V.V. thuis tegen een van de drie koplopers, Vovem. Om 17.30 uur in de eigen Doniahal.

VC Sneek DS 4 De Vrienden/ Volco DS 1 3-2 25-22, 25-21, 18-25, 16-25, 15-10
Bas Autowas/VV Voorsterslag DS 1 VC058 DS 1 3-2 25-16, 30-28, 15-25, 24-26, 15-8
vc Bolsward DS 2 De Bevers DS 2 3-2 30-28, 18-25, 19-25, 25-18, 15-9