, ,

Twee punten voor wisselvallig S.N.V.V. D1

Bedum: DIO/Bedum D1 – S.N.V.V. D1 3 -2 (25-21, 25-16, 16-25, 21-25, 15-12)

Bedum – DIJEMAGO S.N.N.V. startte het nieuwe seizoen met een nipte nederlaag. Na afloop leefde opluchting dat er toch nog 2 punten gepakt waren, maar ook teleurstelling dat er verloren was.

S.N.V.V. startte als volgt:

  Janine van der Goot  
Marise Agricola Aurelia de Jong
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero: Margreet Nota

Na een pittige voorbereiding mochten de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. starten in Bedum. Met een vernieuwd team, met vooral nieuwe oude bekenden werd het seizoen afgetrapt. Gestopt zijn Monike Sikkes (LVC), Marion de Weerd, Judith Tesselaar en Marit Tromp. Marise Agricola en Margreet Nota zijn weer terug na hun zwangerschappen, Houkje de Lange kwam terug van VC Bolsward en Frida Bouma definitief over uit dames 2. Tel daar Janine van der Goot, Aurelia de Jong, Annemiek Nota, Klaske Sikkes, Marieke van der Werf en Yvonne Brinksma bij op en je hebt een selectie waar menig trainer jaloers op zou zijn!

In Bedum startte S.N.V.V. goed. Tot 7-7 ging de strijd gelijk op. Goede passes en dito aanvallen zorgden voor mooie punten. DIO stelde daar en een behoorlijk enthousiasme tegenover. Waar S.N.V.V. vanaf dat moment meer berekenend ging aanvallen bleef de thuisploeg volharden in de aanval voor het punt. Dat resulteerde in uitloop in deze set en uiteindelijk de winst.

In de tweede set ging na een redelijke start echt alles mis bij S.N.V.V. Eigenlijk, enigszins gechargeerd, was het nog een wonder dat de ploeg nog 15 punten haalde. Het vertrouwen leek volledig weg. Op dat moment hadden alle speelsters intussen meegedaan, behalve Annemiek Nota. Zij startte in de 3e set.

‘Ja, zoals je schrijft hebben we behoorlijk doorgewisseld om de boel aan de praat te krijgen’, aldus de coach, die zichtbaar aangeslagen leek. ‘Nou ja, aangeslagen, je weet aan de kant dat het beter kan en dat dit een incident is, maar op zo’n moment is het ook schrikken hoor. Al moeten we de huisploeg ook de credits geven. Zij bleven voor elke bal gaan, vooral aanvallend en dat betaalde zich uit.’

De derde set liet een ommekeer zien. De gasten realiseerden zich dat er in ieder geval gewerkt moest worden en met lef en lol gespeeld. Een fout maken oke, maar neem dat niet mee in je volgende actie was de opdracht. De servicedruk nam toe, de passes werden weer beter en daardoor kon spelverdeelster Marise Agricola haar aanvalsters gevarieerd bedienen.

Na de winst in deze set gaf de 4e set hetzelfde beeld te zien. Vechtlust i.c.m. lef en vooral lol, ook aan de kant, zorgde ervoor dat ook deze set in Sint Nykster handen kwam.

In de vijfde set leek aanvankelijk ook niets aan de hand, echter een paar eigen foutjes zorgden voor een kleine voorspong voor de thuisploeg, die dat niet meer uit handen gaven!

‘Toch nog teleurstellend dat je na zo’n comeback verliest, maar aan de andere kant was de comeback ook weer mooi! Het is jammer dat we periodes van hoog niveau teveel afwisselen met onnodige fouten, waardoor de koppies gaan hangen. Maar deze wedstrijd heeft laten zien dat we voldoende, met deze hele groep, in onze mars hebben. Hoewel ik altijd vanuit een totale groep redeneer wil ik wel Aurelia de Jong even benoemen, Zij was het die op cruciale momenten de noodbal kreeg en er wat van maakte. Ook zat zij goed in de wedstrijd! Maar nogmaals, het hele team was debet aan het herstel, ook de sfeer en het enthousiasme aan de kant droeg bij!’

De competitie is weer begonnen. Komende week spelen de dames van S.N.V.V. twee wedstrijden. A.s. woensdag de eerste bekerronde bij promotieklasser A.V.C. in Akkrum, aanvang 20.30 en zaterdag speelt S.N.V.V. thuis tegen een oude bekende, VC Bolsward. Aanvang 17.00 uur in de Doniahal.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *