, , ,

Volle winst dames S.N.V.V.

S.N.V.V. D1 – Oranje Nassau D1 4 -0 (25-23, 25-14, 25-23, 25-21)

Sint Nicolaasga – DIJEMAGO S.N.N.V. heeft door een 4-0 overwinning goede zaken gedaan. Alle vijf de te verdienen punten bleven in Sint Nicolaasga. Na een zeer spannende wedstrijd moesten de gasten puntloos terug naar Groningen.

Coach Ron Durge startte met het volgende zestal:

Aurelia de Jong
Janine van der Goot Marike van der Werf
Marise Agricola Annemiek Nota Frida Bouma

Libero Margreet Nota.

De thuisploeg ging vandaag op jacht naar de eerste overwinning in de competitie. Na twee goede , maar toch verloren, vijfsetters snakte de ploeg naar winst. Ook nu weer in een andere startopstelling.

De start in de eerste set was goed, waar de thuisploeg passend goed voor de dag kwam. Toch waren het slordigheden die de gasten steeds terug brachten. Hierdoor ontspon zich een spannende set. Waarbij Oranje Nassau duidelijk liet blijken ook voor de winst te gaan. Toch was het S.N.V.V. dat uiteindelijk met de winst er vandoor ging. De poweraanval won het van de meer tactische. Vooral Frida Bouma op mid scoorde belangrijke punten.

Ongewijzigd startte de ploeg in de tweede set. Weer dezelfde spanning. Al was het de thuisploeg die meteen het initiatief nam. Na een gelijk opgaand begin liep S.N.V.V. langzaam uit. Toch stokte het. De aanval kwam er even niet doorheen. Met Klaske Sikkes binnen de lijnen kon spelverdeelster Marise Agricola nog meer de 3-meteraanval benutten. De machine begon weer te lopen, met als gevolg een 2-0 voorsprong.

‘Ja, klopt helemaal’, aldus de tevreden coach. ‘Ik ben vooral blij met de veerkracht van de ploeg. We pakten de aanval goed op. Het blijft jammer aan onze kant dat als het even minder loopt dit voor bijna alles geldt. Maar goed, we herstelden nu we mooi.’

In de derde set namen de gasten het initiatief. Ze wisten de gaten in de Sint Nykter verdediging te vinden, waar de poweraanval van de thuisploeg stokte. Na een tussenstand van 9-14 vocht de thuisploeg zich punt voor punt weer terug. Met Yvonne Brinksma weer voor de pass begon het langzaam te lopen en gaandeweg de set verdween de achterstand en bij 21-21 ging S.N.V.V. richting de setwinst.

Met Marieke van der Werf weer in de gelederen startte de ploeg zeer goed in de vierde set en ging af op een 4-0 overwinning, echter…. Bij 16-7 dacht Oranje Nassau daar anders over. Een lange goede servicebeurt bracht de ploeg weer in de race en ook hier was 21-21 dat de ploegen weer gelijk stonden. Maar gelukkig herpakte de thuisploeg zich en won uiteindelijk toch nog met 4-0!

‘Ja, klopt helemaal’, aldus de tevreden coach. ‘Ik ben vooral blij met de veerkracht van de ploeg. In de derde set kwam we uit geslagen positie terug en in de vierde set herpakten we ons op het juiste moment. Mooi dat het nog 4-0 werd, lekker de bonuspunten gepakt. Bovenal ben ik weer blij met de manier waarop we de boel oppakten, vooral ook qua sfeer aan de kant. We spelen in diverse opstellingen en het enthousiasme blijft.’

De ploeg staat nu derde en speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Flash in Veendam.