, ,

Dames S.N.V.V. met moeite naar volgende bekerronde

Akkrum: A.V.C. ’69 D1 – S.N.V.V. D1 2 -3 (25-22, 25-12, 20-25,15-25, 5-15)

Akkrum – DIJEMAGO S.N.N.V. heeft zich met moeite geplaatst voor de volgende bekerronde. Het publiek wreef zich in de ogen en ging er goed voor zitten. Promotieklasser A.V.C. ’69 had brutaal een 2-0 voorsprong genomen tegen het een klasse hoger spelend S.N.V.V. En dat was op dat moment niet eens onverdiend. Langzaam kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd en wonnen alsnog met 2-3.

Coach Ron Durge startte met het volgende zestal:

Frida Bouma
Marise Agricola Annemiek Nota
Houkje de Lange Yvonne Brinksma Marieke van der Werf

Libero Margreet Nota.

Het verlies van afgelopen zaterdag was dinsdagavond weggetraind. Het goede gevoel over de wederopstanding overheerste en de goede dingen worden meegenomen in de volgende wedstrijd was het credo. Dat ging, vooral in het begin, niet helemaal op…

Na een gelijk opgaand begin nam de thuisploeg het heft in handen. Een goede servicedruk zorgde er voor dat de gasten uit St Nyk niet in de wedstrijd kwamen. Steeds leken ze terug te komen, maar iedere keer ging er aan eigen kant iets is en A.V.C. behield de minimale voorsprong en won verrassend de eerste set.

Waar de wederopstanding van S.N.V.V. werd verwacht kwam deze niet. In tegendeel. In de tweede set ging alles mis. En A.V.C. liep eenvoudig uit naar een overtuigende setwinst.

‘Ja, ik begrijp wat je bedoelt’, aldus de geschrokken coach, ‘maar het gaat me te ver om de 2-0 voorsprong alleen aan ons falen op te hangen. Ik kan genoeg dingen noemen die bij ons niet goed gingen, maar daar doe je de thúisploeg mee te kort. Twee jaar terug hadden wij deze situatie. Je speelt tegen een ploeg van een klasse hoger en je kan alleen maar je stinkende best doen en met lef blijven spelen om een kans te maken. En dat deden ze.‘

Aurelia de Jong, Klaske Sikkes en Janine van der Goot kwamen in de ploeg. Dat S.N.V.V. uit een ander vaatje moest tappen was wel duidelijk. Met meer pit werd gestart aan de derde set. Niet dat het direct tot een ommekeer leidde, maar je zag verbetering en aan het einde van de set pakten de gasten de laatste strohalm.

In de vierde en vijfde set liet S.N.V.V. eindelijk zien dat het een klasse hoger speelt. Met een goede servicedruk en de pass die nu wel goed aan kwam konden de aanvalsters naar hartelust scoren.

‘Klopt helemaal. Vooral het enthousiasme, bij het hele team, was er weer. Punten werden gevierd en er werd met lef aangevallen. Ook verdedigend was er meer beleving. Onderschatting, nee daar was wat mij betreft geen sprake van. Natuurlijk, onbewust kan je gemakkelijk worden, maar we hebben de wedstrijd net zo benaderd als een competitiewedstrijd. Dat was tijdens het inspelen ook wel te zien, dus daar lag het niet aan’. Om lachend te eindigen, ‘waaraan wel? Als ik dat toch eens wist, dan was dat niet voorgekomen he! En laten we eerlijk zijn, we hebben gewoon de volgende bekerronde gehaald!   ’.

A.s. zaterdag speelt S.N.V.V. thuis tegen een oude bekende, VC Bolsward. Aanvang 17.00 uur in de eigen Doniahal.